Участь у міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу»

08 листопада 2017 року в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу», присвячена 100-річчю від дня народження професора Михайла Васильовича Салтевського.

Конференція зібрала науковців з усієї України, у тому числі і досвідчених фахівців Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Понад 200 тез виступів з різних тем криміналістики та кримінального процесу надіслали науковці до конференції, в яких вони продовжують досліджувати актуальні питання, над якими працював М.В.Салтевський. До збірнику тез увійшли і наукові роботи працівників центру за темами:

-         «Система якості в боротьбі з фальсифікацією алкогольних напоїв»;

-         «Значення експертної профілактики для запобігання злочинам»;

-                «Проблеми співавторства при створенні комп’ютерної програми за багатостадійним процесом»;

-         «Експертна версія: задокументоване ініціативне експертне інформування»

-         «Помилки при ідентифікації почерку»;

-         «Визначення параметрів пожежі у різні періоди її розвитку».

Директор Харківського НДЕКЦ МВС України Станіслав Перлін у своєму звернені до присутніх з вдячністю згадав наукову спадщину М.Салтевського,  яка стала школою криміналістичної фоноскопії та одорології для сучасних криміналістів.