Цифровий міжнародний конгрес криміналістів

28 травня в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбувся Цифровий міжнародний конгрес криміналістів, який був присвячений проблемам викладання криміналістики та інших судових наук в університетах. Організаторами цього заходу стали Міжнародна громадська організація «Конгрес криміналістів» та Литовське товариство криміналістів. Мова конгресу – англійська.
Спікерами Конгресу виступили представники 8 країн – Австрії, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини, Словенії, України та Швейцарії з національними доповідями. У роботі Конгресу також взяли  участь представники інших країн: Чехії, Канади, Ізраїлю, Азербайджану, Латвії, а також різних регіонів України (Київ, Харків, Львів, Одеса та ін.).
Доповідачі презентували власне бачення щодо стану викладання криміналістики та судових наук. Зокрема, «Викладання криміналістики та судових наук в Україні:  історичні та сучасні перспективи» (Валерій Шепітько, Михайло Шепітько, Україна), «Викладання криміналістики та судових наук у Литві: історичні та сучасні перспективи» (Снєгуоле Матулієне, Хендрик Малєвскі, Відманатас Егідіюс Курапка, Литва); «Криміналістика та судова наука в Австрії: історія – сьогодення – майбутнє» (Крістіан Бахгізл, Ніна Кайзер, Австрія); «Викладання судової науки та криміналістики» (Енді Бекью, Швейцарія); «Сучасний стан викладання судової експертизи у Польщі» (Тадеуш Томашевскі, Польща); «Умови викладання криміналістики та судової науки в університетській освіті в Німеччині» (Сілке Вродбек, Німеччина) «Умови викладання криміналістики та судової науки в університетській освіті в Словенії» (Даніела Франжез, Словенія); «Сучасний стан криміналістики та судової науки в освіті (на прикладі університетів Словаччини)» (Йозеф Метенко, Словакія).  За результатами проведеного Цифрового міжнародного конгресу криміналістів учасниками одноголосно було прийнято резолюцію:
1) продовжувати інтеграцію криміналістів та судових експертів через Европейську федерацію національних асоціацій криміналістів;
2) рекомедувати поєднання криміналістики з використанням інфраструктури практичних установ, проведення криміналістичних дослідженнь та інше.
Харківський НДЕКЦ МВС на конгресі був представлений делегацією у складі: заступника директора центру – завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Олега Кокоріна; провідного фахівця з організації наукової роботи відділу забезпечення діяльності центру Руслана Степанюка; головного судового експерта мистецтвознавчих, психологічних досліджень та досліджень об’єктів інтелектуальної власності відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Наталі Черкашиної.
 
1

2

3

4

5