Семінар-практикум «Сучасні технології в судовій експертизі: дослідження обставин дорожньо-транспортних пригод»

03.06.2021 за ініціативою керівництва Харківської обласної прокуратури, було проведено семінар-практикум за темою «Сучасні технології в судовій експертизі: дослідження обставин дорожньо-транспортних пригод».
Формат заходу був обраний не випадково, оскільки семінар-практикум має чітко виражену спрямованість – підвищення кваліфікації учасників шляхом залучення до активної участі у події. Що, у свою чергу,  передбачає обговорення актуальних питань судової автотехнічної експертизи, з’ясування думок і ставлення учасників до даної тематики, обговорення й аналіз проблем, пов’язаних з підвищенням якості огляду місць дорожньо-транспортних пригод. Та найголовніше – учасники повинні отримати певні знання, уміння й навички.
План проведення семінару-практикуму був погоджений з ініціаторами та включав у себе низку питань, що підлягали розгляду: 1) моделювання дорожньо-транспортної пригоди (наїзд на пішохода) та тактика проведення огляду місця події; 2) застосування традиційних методів та засобів для виявлення та документування слідової інформації на місці події; 3) застосування інноваційних технологій в документуванні обстановки на місці дорожньо-транспортної пригоди; 4) використання стимуляційних програмних продуктів для вирішення завдань судової автотехнічної експертизи.
Місцем проведення заходу стали майданчик на прилеглій території та актова зала Харківського НДЕКЦ МВС.
Тематика семінару-практикуму зацікавила і інших правоохоронців та правознавців, тож до заходу долучилися, крім процесуальних керівників Харківської обласної прокуратури, представники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області, слідчі Державного бюро розслідувань, викладачі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Харківського національного університету внутрішніх справ.
 

1 1

2 1

3 1

4 1

5 1

6 1

7 1

8 1

9 1

10 1

11 1

12 1

13 1

14 1