Проведення бінарного заняття зі студентами ХНУВС

Головний судовий експерт сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Світлана Чернологова взяла участь в проведенні бінарного заняття на тему «Психічні захворювання, що викликані впливом зовнішніх факторів. Наркотична залежність» зі студентами факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ. Заняття відбулося в режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom.
Світлана Миколаївна розповіла студентам про види наркотиків, звернула особливу увагу на наркотики рослинного, синтетичного і напівсинтетичного походження, що розповсюджені на території України і, зокрема, на території Харківської області. Розповідь поєднувалася з яскравою презентацією. Також цікавість викликало питання щодо зміни різновидів наркотиків, що відбулася з початком війни порівняно з довоєнним періодом. Доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології, кандидат психологічних наук, доцент Світлана Лозова розповіла про наркотичну залежність та її вплив на психіку людини, особливості поведінки наркозалежних від виду наркотиків, що вживаються.
Доповідь головного судового експерта зацікавила студентів і викликала багато запитань, особливо щодо окремих видів наркотиків, можливостей розпізнання наркозалежного, специфіки експертної роботи.
 

1 1

2

IMG 20231205 123334