Проведення бінарного заняття зі студентами ХНУВС

Заступник завідувача відділу біологічних досліджень та обліку - завідувач сектору молекулярно-генетичних досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Олена Матарикіна взяла участь в проведенні бінарного заняття на тему «Дослідження речових доказів біологічного походження» зі студентами факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ. Заняття відбулося в режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom.
Олена Володимирівна розповіла студентам про специфіку роботи експертів щодо відбору зразків родичів безвісти зниклих осіб, а також встановлення шляхом проведення судової молекулярно-генетичної експертизи ДНК-профілю трупів, знайдених в місцях масових поховань з метою їх подальшої ідентифікації. Доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології, кандидат психологічних наук, доцент Світлана Лозова розповіла про особливості підготовки та проведення судової молекулярно-генетичної експертизи.
Доповідь представника державної спеціалізованої установи зацікавила студентів і викликала багато запитань, особливо щодо можливостей розвитку судової молекулярно-генетичної експертизи та її використання в розслідуванні воєнних злочинів.
 

Бинарные_ДНК