Продовжуємо серію семінарів-практикумів зі спеціалістами-криміналістами ГУ НП в Харківській області

Продовжуємо серію семінарів-практикумів зі спеціалістами-криміналістами ГУ НП в Харківській області.
01.07.2021 судовими експертами Харківського НДЕКЦ організовано чергове навчальне заняття, в ході якого відпрацьовувалися питання та вправи, пов’язані з техніко-криміналістичним забезпеченням огляду транспортного засобу на місці події.
Основна мета заходу, визначена його організаторами, це – підвищення професійної майстерності учасників та набуття важливих вмінь та навичок задля підвищення компетентності спеціалістів-криміналістів.
Учасниками заходу були розглянуті ситуації, в яких предметом огляду (слідчої дії) є транспортний засіб. Як правило, це ситуації, у яких кримінальне правопорушення відбувається з використанням автомобіля або автомобіль стає об’єктом посягання правопорушника. Саме тому тему семінару-практикуму визначено як «Техніко-криміналістичне забезпечення огляду транспортного засобу на місці події».
Формат проведення навчального заняття передбачав поєднання презентаційного матеріалу з виконанням практичних вправ, тобто містив і теоретичну, і практичну складові. Більш того, обов’язковою умовою проведення семінару-практикуму було тренування, що означає повторення якоїсь дії (функції) до тих пір, поки учасник не зможе її виконувати самостійно та не отримає стійкого вміння.
 

1 1

1 1

1 1