День відкритих дверей у Харківському НДЕКЦ МВС України

13 жовтня 2017 року з нагоди відзначення Дня захисника України, Дня козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці у Харківському НДЕКЦ МВС України проведено День відкритих дверей для старшокласників Харківського навчально – виховного комплексу № 112 Харківської міської ради Харківської області.

Учнів ознайомлено зі специфікою та суттю роботи судового експерта. Працівниками Центру представлено засоби та пристрої за допомогою яких проводиться виявлення та вилучення слідів при огляді місця події. Відвідувачі із великим захопленням за допомогою дактилоскопічного магнітного порошку виявили сліди пальців рук та вилучили їх за допомогою дактилоскопічної плівки.

Також представлено різновиди зброї та боєприпасів, що знаходяться в колекції Центру. Доведено правила поводження зі зброєю та міри безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Усім зацікавленим в професії судового експерта роз’яснено правила та вимоги щодо здобуття даної професії та умови вступу до Національної академії внутрішніх справ за держаним замовленням за спеціальністю «Право».

Заходи відбулись в дружній атмосфері.