Відбір абітурієнтів

Експертна служба    На сьогоднішній час експертне забезпечення розкриття та розслідування злочинів в місті Харкові та Харківській області здійснюється у Науково – дослідному експертно – криміналістичному центрі при ГУМВС України в Харківській області.
Штатна чисельність підрозділу становить 223 посади, працівниками експертних підрозділів проводиться близько 40 видів криміналістичних та спеціальних досліджень.
    Експертні підрозділи МВС України завжди відігравали надзвичайно важливу роль у боротьбі зі злочинністю, ствердженні принципу невідворотності покарання.
 
    Науково – дослідний експертно – криміналістичний центр при ГУМВС України в Харківській області проводить відбір абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти для вступу до вищих навчальних закладів МВС України на денну форму навчання  з послідуючим працевлаштуванням.

    Підготовка фахівців для експертно – криміналістичних підрозділів органів внутрішніх справ України освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямком «Правознавство» на базі повної  загальної середньої освіти (термін навчання 4 роки), проводиться у Донецькому юридичному інституті Луганського державного університету внутрішніх справ  (слідчо – криміналістичний факультет) із числа цивільних осіб, віком від 17 до 25 років. Після закінчення ВНЗ випускникам надається можливість продовжити навчання з метою отримання освітЕкспертна службаньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю «Судова експертиза» (термін навчання 1 рік).
      Прийом на навчання здійснюється за конкурсом сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з української мови та літератури, історії України (профільний), іноземної мови або математики, основ правознавства, результатів визначення рівня фізичної підготовки та співбесіди із готовності до навчання та служби в органах внутрішніх справ або за результатами конкурсних випробувань. (На період вступних екзаменів житло та харчування не надається але пропонується житло у найближчих готелях).
     При зарахуванні на навчання для курсантів є обов’язковим проживання протягом першого року на території інституту в гуртожитку з розміщенням по 6-8 чоловік в кімнаті. Курсанти на весь період навчання забезпечуються безкоштовним житлом, харчуванням та обмундируванням. Також, надається щомісячне грошове утримання в розмірі від 200 грн. до  400 грн. та за добре навчання нараховується ще 15%-20% до окладу.
      Після закінчення навчання випускникам надається диплом щодо здобуття вищої освіти освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямком підготовки «Правознавство», освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю «Судова експертиза» та водночас надається право на проведення експертиз за 7 напрямками діяльності експертного підрозділу, а саме: дактилоскопчних, трасологічних, холодної зброї, технічної експертизи документів, почеркознавчої та портретної експертиз. Крім того, випускникам присвоюється спеціальне звання «лейтенант міліції» та надається направлення до підрозділу з якого вони були направлені з обов’язковим подальшим працевлаштуванням. Термін навчання в інституті зараховується 1:1 до стажу в органах внутрішніх справ.
За довідками звертатись:
м. Харків, вул. Ковтуна, 32, каб. № 208.  тел. (057 )721-15-90