Участь в засіданні наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС

Завідувач відділу матеріалів, речовин і виробів Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, кандидат юридичних наук Наталія Косміна взяла участь в засіданні наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, яке відбулося під головуванням доцента кафедри Світлани Лозової. Засідання гуртка було проведене в режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom.
Наталія Миколаївна розповіла студентам про основні види наркотичних речовин, їх аналогів і прекурсорів, особливості їх експертного дослідження. Детально були розглянуті наркотики рослинного походження (канабіс, мак снодійний), які розповсюджені на території нашої країни. Окремо були розглянуті питання, пов’язані з правою регламентацією обігу наркотичних речовин в Україні.
Наталія Косміна відповіла на численні питання студентів, а саме, щодо можливостей легалізації канабісу на території України, розповіла про його корисні властивості в лікуванні ряду важких захворювань (епілепсія, онкологія), окреслила як позитивні, так і негативні моменти легалізації. Також студентів цікавили питання утилізації наркотиків після проведених досліджень в рамках розслідування кримінальних проваджень.
 

IMG 1759 1