Участь у науково-практичному семінарі Головного слідчого управління МВС України

10 та 11 червня 2021 року Головним слідчим управлінням МВС України проведено науково-практичний семінар з керівниками відділів розслідування злочинів у сфері транспорту слідчих управлінь головних управлінь Національної поліції в областях та м. Києві. Науково-практичний семінар проводився на базі Національної академії внутрішніх справ.
У семінарі прийняв участь Сергій ДАНЕЦЬ, заступник завідувача відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів – завідувач сектору автотехнічних досліджень Харківського НДЕКЦ МВС, кандидат технічних наук. Темою доповіді було обрано «Особливості призначення та проведення комплексних експертиз матеріалів та засобів відео- звукозапису, фототехнічних та автотехнічних експертиз».
Захід проводився з метою підвищення кваліфікації керівників слідчих підрозділів та обговорення проблемних питань службової діяльності.
Вибір у якості доповідача Сергія ДАНЦЯ був не випадковий, оскільки саме автотехніками Харківського НДЕКЦ найбільш активно використовуються новітні програмні продукти, технічні засоби та сучасні методичні підходи до аналізу обставин дорожньо-транспортних пригод. Так, лазерне сканування із застосуванням американського приладу FARO, починаючи з 2009 року, активно використовується автотехніками для документування обстановки на місці дорожньо-транспортної пригоди та при проведенні судових транспортно-трасологічних експертиз. Симуляційна комп’ютерна програма CARAT з 2008 року використовується судовими експертами при моделюванні та встановленні дійсних обставин дорожньо-транспортних пригод.
Учасникам науково-практичного семінару було презентовано та роздане друковане видання практикуму «Документування дорожньо-транспортних пригод», розроблене фахівцями Харківського НДЕКЦ та орієнтоване на працівників слідчих підрозділів Національної поліції України.
 

001

002

003

004

005

006