Науково-практичний семінар «Судово-трасологічна експертиза: сучасні завдання та можливості»

11.02.2022 року в Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі відбувся науково-практичний семінар «Судово-трасологічна експертиза: сучасні завдання та можливості».
В роботі семінару взяли участь слідчі підрозділів досудового розслідування ГУНП в Харківській області, науково-педагогічні працівники Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та судові експерти Харківського НДЕКЦ.
Перший заступник директора Сергій Шевцов розповів учасникам заходу про сучасний стан та перспективи розвитку трасологічних досліджень в Харківському НДЕКЦ МВС.
Завідувач сектору дактилоскопічних досліджень Харківського НДЕКЦ Тетяна Юрчик висвітлила основні проблемні питання, що виникають при призначенні судової дактилоскопічної експертизи, а також продемонструвала приклади упакування різних об’єктів, які вилучаються під час огляду місця події.
Завідувач сектору дослідження зброї Харківського НДЕКЦ Віталій Тищенко доповів щодо завдань та можливостей судової балістичної експертизи, а також наочно продемонстрував основні прийоми поводження з вогнепальною зброєю, що вилучається на місці події.
Учасники семінару обговорили подальші напрямки співпраці у сфері призначення та проведення судових експертиз.
Наприкінці заходу всі учасники отримали сертифікати.
 

1 1

2 1

3 1

4 1

5 1

5 1 1

6 1

7 1

8 1

9 1

10 1