Науково-практичний семінар «Експертиза обставин дорожньо-транспортних пригод: проблемні питання та шляхи їх вирішення»

12.11.2021 в Харківському НДЕКЦ відбувся науково-практичний семінар «Експертиза обставин дорожньо-транспортних пригод: проблемні питання та шляхи їх вирішення».
До участі у семінарі були запрошені процесуальні керівники (Харківська обласна прокуратура), слідчі Державного бюро розслідувань, слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, представники професорсько-викладацького складу Харківського національного університету внутрішніх справ та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.
З вступною доповіддю «Сучасні можливості судової автотехнічної експертизи» виступив перший заступник директора Харківського НДЕКЦ МВС Сергій Шевцов.
Жваві дискусії відбувалися практично після кожної презентації фахівців Харківського НДЕКЦ, а саме:
  • судового експерта Миколи Криворучко на тему «Обставини i механізм дорожньо-транспортних пригод: вихідні дані для проведення досліджень»;
  • судового експерта Михайла Лисенко на тему «Питання, що вирішуються в ході транспортно-трасологічних досліджень»;
  • старшого судового експерта Кирила Меркулова на тему «Дослідження технічного стану транспортних засобів: алгоритм та технологія»;
  • заступника завідувача відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів Сергія Данця на тему «Особливості призначення та проведення комплексних експертиз матеріалів та засобів відео- звукозапису, фототехнічних та автотехнічних експертиз»;
  • провідного фахівця з організації наукової діяльності Руслана Степанюка на тему «Сучасні науково-технічні засоби у судовій автотехнічній експертизі».
До участі в науково-практичному семінарі були допущені лише особи, що мали сертифікат про вакцинацію. Впродовж всього заходу був забезпечений «масковий режим».
Учасники науково-практичного семінару отримали у своє користування по екземпляру практикуму «Документування дорожньо-транспортних пригод», розробленому  та виданому Харківським НДЕКЦ МВС.
 

1 1

1.1 1

2 1

3 1

4 1

5 1