Участь в засіданні наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС

Завідувач сектору почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку відділу криміналістичних видів досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ольга Самойлова взяла участь в засіданні наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ. Засідання наукового гуртка відбулося в режимі Zoom-конференції та було присвячено питанням техніко-криміналістичного дослідження документів в розслідуванні злочинів.
Ольга Самойлова розповіла студентам про технічну експертизу документів, основні види підробок, їх ознаки та способи виявлення. Особливу увагу було приділено підробкам грошових знаків, як української валюти, так і іноземної. Студентів зацікавили питання щодо специфіки підробки окремих грошових знаків та їх розпізнавання. Судова експертка розповіла про захисні елементи доларових банкнот, продемонструвавши основні з них. Теоретична інформація вдало поєднувалася з цікавими прикладами з практичної діяльності Ольги Самойлової в якості судового експерта.
В засіданні гуртка прийняв участь завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС доктор юридичних наук, професор Михайло Щербаковський, який звернув увагу на функціонування в системі криміналістичних обліків - обліку грошових знаків, бланків документів, цінних паперів та пластикових платіжних карток і можливості його використання в розслідуванні злочинів.
Керівник наукового гуртка, доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології Світлана Лозова наприкінці засідання наукового гуртка подякувала за цікаву та змістовну доповідь і зазначила, що отримані знання будуть корисні студентам як в навчанні і науковій діяльності, так і в їх подальшій роботі.
 

1 1

2 2

2024 04 03 13 01 22 777