Участь в засіданні наукового гуртка

Старший судовий експерт відділу криміналістичних видів досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергій Стрілець прийняв участь в засіданні наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету №6 Харківського національного університету внутрішніх справ. Засідання наукового гуртка відбулося в режимі Zoom-конференції та було присвячено питанням використання спеціальних знань в розслідуванні злочинів.
Сергій Олександрович розповів студентам про різні види криміналістичних експертиз, особливу увагу приділив трасологічному напряму досліджень (експертиза слідів взуття, слідів шин, слідів зламу та інструментів, замикальних пристроїв тощо). Було також розглянуто питання участі експертів-криміналістів в огляді місця події в якості спеціалістів. Теоретична інформація поєднувалася з цікавими прикладами з практичної діяльності Сергія Стрільця в якості як експерта-криміналіста (до реформи), так і судового експерта (на теперішній час).
Студентів зацікавили питання щодо типових помилок слідчих під час огляду місця події, особливості підготовки та призначення експертиз, особливо комплексних.
Керівник наукового гуртка, доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології Світлана Лозова наприкінці засідання наукового гуртка зазначила, що отримані знання будуть корисні студентам як в навчанні і науковій діяльності, так і в їх подальшій роботі.
 

1 1

2